MARIE WARNANT – AMOUR SANS FIN / PISANG ORANGE

Artiest info
Website
facebook
Label: Idizou

Ondanks het gegeven dat de eerste plaat “De Un À Dix” van de nu 43-jarige Belgische zangeres en songschrijfster Marie Warnant al dateert van 2005 hadden wij tot op heden nog niet gehoord van deze uit Namen afkomstige muzikante die nu vanuit Brussel opereert. Nu blijkt trouwens dat ze al een interessante discografie op haar conto heeft staan met een zestal andere albums die na haar debuutalbum op de platenmarkt zijn verschijnen. We vermoeden dat de belangrijkste reden voor onze onwetendheid over haar carrière te wijten is aan het feit dat Franstalige nummers het altijd al moeilijk hebben gehad om in Vlaanderen door te breken.

De laatste jaren is daar echter verandering in gekomen dankzij artiesten als Axelle Red, Stromae en Angèle. Voeg daar dan nu maar gerust Marie Warnant aan toe want we zijn zeer aangenaam verrast geworden door haar meest recente release, een dubbelalbum met 22 Franstalige nummers in elektropopstijl. De eerste elf tracks tellende cd heet “Amour Sans Fin” die ze in haar thuisstudio en in de bekende Brusselse ‘ICP Studio’ heeft opgenomen. Dat was eveneens het geval met het tweede album “Pisang Orange” dat ook uit elf nummers bestaat.

Naast het zingen en songschrijven tekende Marie Warnant ook voor het programmeren van de synthesizers en voor het spelen op gitaren en op de toetsen van piano, orgel en sythesizers. Haar partner-in-crime Cédric Van Caillie speelt op gitaren en basgitaar, net als Rémi Rotsaert en Olivier Cox en Jean Prat zorgen voor de bijhorende drumklanken en percussie. Backing vocals op “Amour Sans Fin” worden bijgedragen door Felipe Medrano, Idiz Marchand en Uman. Op “Pisang Orange” zien we andere namen van muzikanten opduiken naast die van Cédric Van Caillie. Hier levert Joachim Poitevin het slagwerk af en speelt Thierry Sacré op piano bij twee nummers. Idiz Marchand zingt mee op de openingstrack “Des Portes” en Maya Safar doet hetzelfde op de twee songs “Je Te Garde” en “Dream About”.

Tussen de 22 titels bemerken we trouwens enkele Engelstalige songtitels met “Love Is The Only Way” (zie 2e video), “Someday”, “Money”, “Silly Love Songs” en “Dream About” hoewel deze nummers verder op een paar zinnen na volledig in het Frans worden gezongen. De eerste bijgevoegde video laat u kennismaken met het liedje “Simbolo”, de openingstrack van het album “Amour Sans Fin”. In het bij de cd’s gevoegde tekstboekje lezen we ook dat het oorspronkelijke idee voor elk van de 22 als liefdesliedjes verpakte nummers gebaseerd is op een Tarotkaart. Dat verklaart meteen dan ook waarom we samen met deze plaat ook een pakje hebben meegestuurd gekregen met Tarotkaarten waarvan de afgebeelde symbolen dienen als instrument voor waarzeggerij en toekomstvoorspellingen.

(valsam)

 

 

TRACKLIJST:

Amour Sans Fin
Simbolo
A présent
Egocentrique
Love Is The Only Way
Colère Désirs
T’amuser
Sol
Géométries 13
Someday
Money
Bien au-delà

Pisang Orange
Des portes
Non
Comme un papillon
Je re garde
J’ai rêvé de nous
Des mots vrais
Silly love songs
Eternel Infiniment
Dream about
Le monde à nos pieds
Edizesamen